10 nov. 2010

Arga snickaren besöker Rosenbo


Arga snickaren: Herr Håkan och Fru Puff bygger ett nytt hus. Eftersom herr Håkan jobbar hårt och fru Puff shoppar mycket skor har de inte haft tid att bygga huset själva. De vill gärna ha 11 stycken garderober på övervåningen men har svårt att montera ihop dem i garaget. De säger att utrymmet inte räcker till och att IKEA:s instruktioner är omöjliga att förstå. Garaget är nu fullt av kartonger med garderober, huset har inga förvaringsmöjligheter och herr Håkans strumpor lider. De har kört fast, men vi ska hjälpa dem!
"Jag vill ha garderober" snyftar herr Håkan. 
Arga snickaren: Idag är vi här i Uppsala för att hjälpa paret Håkan-Puff, de har verkligen ställt till det för sig. Så vad är problemet?
Herr Håkan: Vi köpte garderoberna i söndags, det blev totalt 12 stycken garderober. 11 av garderoberna ska stå på övervåningen och byggas in.
Arga snickaren: Det är ju väldigt mycket garderober...
Fru Puff: *ser skyldigt ut*
Herr Håkan: Vi tänkte sätta ihop alla garderober i garaget men vi får helt enkelt inte plats. Snickarna säger att de vill att vi ska hjälpas åt att bära in alla garderober på onsdagsmorgonen. Hur ska vi hinna?!
Arga snickaren: Nu tar jag över bygget. 
Herr Håkan: Men vår entreprenör Lasse...
Arga snickaren: *avbryter* Inga undanflykter! Jag tar över bygget! Jag bestämmer! Vi bygger alla garderober i garaget och ni får helt enkelt samarbeta. 
"Alla mina strumpor bor i en ICA-kasse" Herr Håkan mår så dåligt
över förvaringssituationen att han knappt orkar stå upp.
Herr Puff: Vi har försökt samarbeta men...ehm.. öööh...uhm...
Arga snickaren: Det där är ju bara ursäkter, ni har ju ingen plan! Ni två ska få ett uppdrag, ni ska skruva ihop de elva garderoberna som ska byggas in. Hur lång tid tar det här?
Herr Håkan: 2 timmar.
Fru Puff: 2 veckor.
Arga snickaren: 1 timme säga vi. Sätt fart!
Herr Håkan har INTE lådan stängd,
arga snickaren vill kasta bort den.
Arga snickaren: Jag har nu sett er samarbeta lite nu. Du, herr Håkan, sliter som ett djur. Svetten sprutar och du flåsar som en blåsbälg. Du, fru Puff, bara latar dig, äter kakor och tittar på Unga mödrar och Americas next top model. Ni måste ju samarbeta!
Herr Håkan: :(
Fru Puff: :(
Arga snickren: Herr Håkan du måste ju visa hur man gör för fru Puff! Om ni samarbetar går det så mycket fortare! Det här är ju bara dumt.
Herr Håkan: (
Fru Puff: :(
Arga snickaren: Ge fru Puff hammaren, låt henne få spika lite
Herr Håkan: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Det blir lite garderober i garaget.
Arga snickaren: *rynkad panna* Ni vet ju att det här inte fungerar! Varför gör du då så här herr Håkan? Varför delar du inte med dig av hammaren?
Herr Håkan: Jag tror fru Puff kommer slå sig själv med den när hon spikar.
Arga snickaren: Så eftersom du tror att hon kan slå sig får hon inte ens försöka. Det är ju sjukt. Det här är ju din fru, ni måste ju samarbeta! Hur ska annars strumporna få någonstans att bo? Tror du att de vill bo i en ICA-kasse?
Herr Håkan: Nej *tårar i ögonen*

 Paret Håkan-Puff har nu gjort några framsteg.
Arga snickaren: Det här är mycket bättre. Ni har snickrat ihop garderoberna, ni har orkat släpa er upp hemskt tidigt på morgonen och lyckats få upp alla garderober på övervåningen tillsammans med era snickare trots att det inte finns någon trappa. Bra jobbat! Nu ska vi gå igenom hur lång tid det tar att bygga in garderoberna. Vad tror ni?
Herr Håkan: 3 timmar.
Fru Puff: 3 veckor.
Arga snickaren: Det kommer ta TJUGOFEM ÅR. Ni måste ha en plan!
Herr Håkan: Vi låter våra duktiga snickare göra det istället, så kan vi göra roliga saker tillsammans istället, som att äta kakor och titta på Americas next top model.
Arga snickaren: Jättebra, ni får åka till Bortglömdens herrgård i Obygden.
Fru Puff och Herr Håkan: !!!!!!!!!!!!

Här bakom ska walk-in garderoben vara,
paret Håkan-Puff har lyckats samarbeta och dela på hammaren. Ett mirakel!
Arga snickaren: NU KRAMAS VI!!!!!!!
Herr Håkan: JA! GRUPPKRAM!

Garderoberna står på sin plats i master sovrummet.
Arga snickaren: Vi lämnar nu herr Håkan och fru Puff. Både de och strumporna är redan gladare. Men kom ihåg, dela med dig av hammaren, köp inte så förbannat många garderober, samarbeta och ha en plan! 

1 kommentar:

  1. Hahaha, vad bra skrivet :). Bra att ni lyckades dela hammare till slut :).

    SvaraRadera