19 okt. 2010

Utebelysning

Varde ljus! Källa.
Egentligen har Håkan och jag ganska olika inredningsstilar, hans är modern och min mer traditionell. Lyckligtvis så kan vi ändå enas när det kommer till inredning - i alla fall hittills... När vår elektriker plötsligt började prata om utebelysning så var det dags att enas igen.

Källa.
Håkan visste absolut vad han ville ha för utebelysning (se bild ovan). Jag ville inte att vårt hus skulle vara upplyst som en julgran, dessutom hade jag förälskat mig hårt i serien London från Norlys. Efter att kollat igenom sortimentet hos alla kända tillverkare av utomhusbelysning var London-serien den enda jag kunde tänka mig.

<3. Källa.

Totalt behöver vi 11 stycken utomhuslampor, två av dem är för garaget. En hel del lampor med andra ord men vår garageuppfart kräver fyra stycken eftersom den är så lång.

Källa

Efter en rundtur bland Uppsalas affärer så bestämde Håkan att Konstsmides Modena rund var den lampan han helst skulle vilja ha. Sedan följde en hel del diskuterande innan jag kom fram till en kompromiss. Min lampa hänger vid ingången och ovanför garaget medan Håkans är på baksidan av huset och längst med garageuppfarten. Jag hoppas att den gråa färgen på Håkans lampa gör att den smälter in lite i fasaden. Eftersom de olika typerna av lampor inte sitter på samma fasadsida så hoppas jag att det inte blir en stilkrock.

London-lampan fast i en annan modell än vi ska ha. Källa
Jag är lite chockad över prisskillnaderna vi hittade på samma lampa, Modena från Konstsmide kostade 399 kr på Jula och 299 kr på Bauhus. Nu kommer vi köpa alla lampor via Sallén som gav oss ett riktigt bra erbjudande efter lite lirkande. London-lamporna får vi antagligen redan imorgon.

2 kommentarer:

  1. Hi hi! Lite roligt är det att ni gillar så OLIKA typer av lampor =)De var snygga båda två tycker jag.

    Vi är fruktansvärt eniga, nästan konstigt eniga faktiskt. Än så länge iaf...

    Jag blir lite nyfiken på hur många lampor vi kommer att komma fram till att vi behöver på fasaden. Vi ska troligen bestämma det imorgon med elektrikerna.

    Vi hörs!

    SvaraRadera