12 aug. 2010

Den sitter som gjutet!


Så var det dags, vi skulle äntligen få vår efterlängtade husgrund. På något sätt är det som ett startskott, nu har vi lämnat markarbetena och går över till byggandet. Grunden gjöts idag vid lunch och det krävdes flera betongbilar. Om vi ska vara petiga är inte markarbetena helt klara, det ska bland annat fortfarande forslas lite jord hit och dit.

Det är fascinerande att om man lägger man händerna mot betongen är den varm,
jag förstår varför man säger att betongen står och brinner.

Det blev en litet spontan minisammankomst på vår tomt i samband med att grunden gjöts. Husförsäljarna plus deras bekanta var där liksom snickare Björn, vår entreprenör, grannar, rivarna och, såklart, Håkan och jag. It was the place to be. Trots min rädsla för regn och dåligt väder blev det strålande solsken och klarblå himmel.

Vi bygger i ett äldre villaområde, på vår gata är en stor del av bebyggelsen från 20-talet. Huset vi rev uppfördes 1922. Även om många bygger ut och genomför större renoveringar är nybyggnationer mycket ovanliga eftersom det kräver att man river ett befintligt hus. Vårt bygge väcker en hel del intresse, men det är bara roligt. Ett lustigt sammanträffande är att huset på andra sidan gatan också är ett Faluhus och precis som vårt hus är det ritat av Anders Asplund! Husen kommer däremot inte påminna mycket om varandra utseendemässigt, även båda är 2-våningshus med träfasad.

11 dagar kvar till husleverans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar