28 aug. 2010

Bilder från huset, tomten och garaget


Det är taaajt om utrymmet på tomten.
Vi är varje dag ute på tomten och njuter av vårt hus och garage. I fredags så hade vi en liten taklagsfest, vi bjöd snickarna och Faluhus-säljarna på smörgåstårta och hemlagade kakor och cupcakes. Våra hussnickare har fått en gullig husvagn på tomten. Notera hur vårt lerdränkta äppelträd nu får lida lite mer.  Det är trångt på tomten med huset, garaget och allt material!

Det var vackert väder idag, kolla på himlens färg!
Snickarna har arbetat på, det är snart dags för tegelpannor. 

Ser ni de där små "tänderna" som sticker ut längst ned på träfasaden? Det ska dit en till planka så de döljs men de är till för att möss inte ska kunna smita in. 

Prickigt hus.
Vårt hus är redan grundmålat men vi har idag grundmålat över spikhålen. Resten av huset får vänta på färg till snickarna har fått bort sin ställning och hela fasaden är klar.


Herr Håkan

Herr Håkan vill absolut vara med på bilden här på bloggen. Här är the man, the myth, the legend i full färd med att måla med Jotuns grundolja på garaget. I motsats till Rosenbo kommer garaget inte grundat.

Perfekt - snart.
Jag undrade tidigare varför en del panel saknades på baksidan. Precis som jag misstänkte beror det på att någon har fått för sig att vi ska ha en altan med tak. Vilket vi visserligen ska ha men den ska inte byggas nu. Nu får snickarna sätta dit fasaden på plats, inget större problem. 


Jag tror det kommer bli jättegulligt med äppelträdet utanför garaget. 
Vi har köpt minst 10 stycken provburkar för att hitta rätt fasadfärg - det är jättesvårt! Vi har hela tiden vetat vad vi vill ha när det kommer till fasadfärg. Vi är ute efter en ljusgrå färg som ger snygg kontrast mot vita knutar och foder. För mig har det varit viktigt att den gråa färgen inte bryter mot blått, jag är petig på det. Två färger har fått komma upp på garagefasaden.

3 kommentarer:

  1. Åkte inlines förbi ert hus. Ser riktigt bra och stort ut. Det luktar virke/trä på gatan. Huset måste kännas hur färskt som helst :).

    SvaraRadera
  2. Hehe, visste inte om att vi stinker ned gatan!

    SvaraRadera
  3. Jamenvisst, fibern passar jättebra även på en altan, vi har det redan på våran balkong i lägenheten, supermysigt =)

    Vilket fint hus ni bygger, härliga fönster! =)

    SvaraRadera