29 juli 2010

Vi har ett nytt hål!

Igår fick Håkan ett samtal från TA brunnsborrning om att de tänkte börja borra idag torsdag. Så mitt i hällregnet så hade vi två urtrevlig personer på tomten för att borra vårt bergvärmehål. Efter 16 meter, vilket tydligen är ganska mycket, stötte de på berg. Borrhålet blev 170 meter djupt. Jag lärde mig också att det tar ungefär en timme att borra 50 meter. Så det gick snabbt och smidigt att borra.

Vårt stackars äppelträd fick sig en lerdusch.

Ser ni den lilla, lilla korken som sticker upp ur leran på bilden? Det är hålet. Sedan grävs en kabel från hålet, under hela huset, till bergvärmepumpen. Den där korken kommer kapas och försvinner under några lager jord, så den inte förstör gräsmattan.

Det fanns sedan tidigare ett bergvärmehål på tomten men det var allt för grunt och hade fel dimensioner för att kunna passa till det nya huset. Hela värmesystemet i gamla huset var för övrigt helt galet. När vi tog över huset fanns det bergvärme (med ny Nibe-pump som vi kommer använda), oljepanna, vedpanna och solfångare.



Skruva ned volymen, det låter ganska mycket när man borrar!

Jag får passa på att rekommendera TA brunnsborrning som har hela tiden varit jättetrevliga, punktliga och superprofessionella. Inget krångel utan bara riktigt duktiga och schyssta killar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar