16 juni 2010

Hasopor under huset

Jag har dragit mig för att göra en uppdatering eftersom det varit lite osäkert med vårt grund. Under rivningen så upptäcktes det att marken vibrerade väldigt mycket. Rivarna ska också göra vår grund och meddelade oss att de ville göra en geoteknisk undersökning. Frågan var vad hålet efter Skrutthuset skulle fyllas upp med och huruvida vi måste påla. Vår säljare på Faluhus, Anders, har varit fantastiskt engagerad i att hitta en bra lösning snabbt på denna minikris.

Vårt alldeles egna hål

I förra veckan gjordes den geotekniska undersökning (bara någon dag efter jag informerat Anders om läget - det är snabba ryck). Det förslag som har lagts fram är att vi gräver ut en meter runt där grunden ska vara och fyller upp allt med materialet hasopor. Det tillverkas av återvunnet glas, är lättare än lecakulor och används bland annat till köpcenter och motorvägar. Det blir antagligen aningen dyrare men det är lättare att sova när man vet att huset inte sakta sjunker ned i marken.

Tjockisplatta

På tomten är huset helt borta nu och det finns vare sig grävmaskin eller containrar kvar. Det sista som försvann var garageplattan, som för att citera vår rivare Anders "var byggd som en kärnvapenbunker", 60 cm tjock och full med armeringsjärn.

Garageplattehög

På fredag ska våra två Anders' träffas för att diskutera mer kring uppfyllnad och grund. Så snart kanske det händer lite på vår leråker med hål igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar