12 maj 2010

Köksbestyr

Om vi bara kan bestämma oss kring alla köksdetaljer så kan vi få en korrekt offert från Hagaköket. Om vi har en korrekt köksoffert börjar Faluhus med tillverkningen av vårt hus. Det är med andra ord verkligen dags att fixa köket. Vi har haft lite problem med bänkskivan, vi tyckte den var för dyr i Hagaköks offert. Efter att ha tagit in offerter från NS Sten och Salléns inser vi att det är enklare och faktiskt lika billigt om vi väljer Hagakök.

Efter några timmar hos Salléns idag har vi kommit fram till en del beslut kring kök och tvättstuga. Fast vi kan ju ändra oss... hmm..

Blandare i båda rummen blir Tapwells Domino 184. Jättesnofsig.

Vår diskho i köket blir Intras Quadra. Den blir planlimmad (tror det heter så).


Diskho i tvättstugan blir Intras Barents och vår laminatskiva kommer vara helsvart.


Vår fläkt blir Thermex Optica 660 vägghängd. Det visade sig att Salléns alltid har kampanjpris på den så vi kan få den extra billigt. Yay! Eftersom vi inte kunde hitta en bra lösning på köksfläkt när spisen var placerad på köksön så flyttade vi helt enkelt spisen och valde en vägghängd fläkt. Problemet med att ha en köksfläkt över ön var att herr Håkan är så lång att den blockerar hans utsikt över ön. Plus att jag tycker att ett stort rostfritt stålrör mitt i rummet förstörde atmosfären. Ingen av de frihängande fläktarna var tillräckligt snygg heller. Det var förresten tur att vi flyttade på spisen eftersom man enligt byggnormer inte får ha en spis på köksön utan en ho bredvid. Det lärde sig Håkan idag på vårt byggsamråd.

Nu är det bara beslagen som ska bestämmas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar