24 maj 2010

Fönstertrassel.. men allt blir bra till slut

En sak som vi har varit väldigt bestämda med är att vi vill ha större glaspartier i vardagsrummet, köket och i vårt master bedroom på övervåningen. Det vi hade tänkt oss ser ut ungefär så här:

Källa: Dreamhouse
De på nedervåningen kommer vetta ut mot vår stora altan. Fönsterpartiet på övervåningen har ställt till med en del problem. Kruxet har varit om vi skulle kunna få glas ända ned till golvet på dörrarna, det blir ju en fransk balkong där.


Fransk balkong med glas ända ned, precis som vi vill ha det
men utan sidopartier med glas.
Källa: Karlsonhus

Vår försäljare kollade med fönsterleverantören meddelat oss att det skulle krävas en specialbeställning och bli dyrt. Vi förlikade oss då med tanken att ha en "platta" längst ned på vardera dörr. Vi slog också bort tanken på att ha glas ända ned på sidopartierna.

När vi fick våra ritningarna från Faluhus i samband med tillverkningsorden hade vi plötsligt fått fönster ända ned till golvet på sidopartierna och dörrar med bara glas. Stora frågetecken uppstod och den lösningen som passade våra önskemål bäst, utan att kräva dyra specialfönster, var: fönsterpartier ända ned på båda sidorna om dörrarna som inte har glas längst ned.

När Faluhus nu gör fönsterbeställningen har det kommit fram att vi visst kan få glas ända ned på dörrarna utan att det blir jättedyrt. Så vi har fått precis som vi önskade från början, utan massa stora extrakostnader, och det tack vare att Faluhus har dubbelkollat. Stort tack till Malin! :o)

Faluhus sliter för fullt med villa Rosenbo, det krävs cirka 14 kilo med ritningar för att tillverka ett hus. När man har ritningarna tar det bara ynka fyra dagar att tillverka huset. Beräknad husleverans är vecka 32, det betyder 9:e-15:e augusti. 11 veckor....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar