26 maj 2010

Rivningsbilder


Balkongen och räcket är borta och sorterade som metall

Här kommer lite rivningsbilder. Herr Håkan och jag hade en inre bild av hur rivarna mer eller mindre mosade ned huset med grävskopan. Nu är det inte så dramatiskt, istället kräver en rivning massa förberedelser och sortering. Vi rensade så mycket vi kunde, slängde dörrar, fönster, el, rör. Sedan kom rivarna och skruvade loss ännu mer rör och andra saker vi glömt.
Sortering pågår och vi har inget staket längre.

Vi besöker huset på kvällen och bland det roligaste är att se alla passerande cyklister som storstirrar på vårt stackars hus. Det syns att de undrar vad fasiken man håller med för renovering där. Det undrar vi med ibland för den delen. Det värsta tycker jag är att trädgården har visat sig ha topografi som ett bergskedja och är full med saker som en hög med isolering, ett uppdraget äppelträd, kirskål (detta djävulska ogräs!!!), lera, allmänt skräp och två stora hål i marken. Ett av de stora hålen är den gamla bergvärmen och det andra har vi absolut ingen aning var det har varit för eller att det ens fanns.

Ett enormt skjul var det första som verkligen revs följt av vårt garage men den största förändringen var att all puts knackades bort. Tegelpannorna försvann också.

Notera till vänster: inget garage!

Grävskopa!!! Till höger syns också en av de stora blå containrar som skräp sorteras i. Vanligtvis står det 2 stycken på tomten.

Öppen planlösning? Detta var hallen och trappen en gång i tiden.

Grävskopan åt sig in i huset från trädgårdssidan. Huset såg därför ett tag ut som ett dockskåp.


På kvällen den 24:e maj möter vi detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar