13 apr. 2010

YES YES YES!

Herr Håkan och jag är just nu lika glada som två tjocka hundar som gnuggar ryggen på grönt vårgräs och solar magen samtidigt... eller något.. ÄNTLIGEN har vi fått bygglov! Bygglovssituationen har varit så deppig att hela byggprojektet känts avlägset. Herr Håkan är så nervös att kommunen ska ändra sig att han har begärt att vi ska få en inskannad kopia på det godkända bygglovet överskickat idag. Det skriftliga kommer med snigelpost om cirka en vecka.

Eftersom en av våra säljare, Olle, precis fått bygglov för sitt hus på en månad var vi väldigt säkra på oss själva. Vårt bygg- och rivningslov skulle gå igenom snabbt - swiiiisch! - och så skulle vi sätta igång. Uppsala kommun har, åtminstone tidigare, tagit längst tid på sig i hela landet för att godkänna bygglov. Herr Håkan och jag var dock säkra på oss själva och även våra säljare såg inga problem med att vi skulle få ett OK fort. Vi upptäckte dock snart några saker: 1. Kommunen begärde in remisser från Upplandsmuseet, stadsantikvarie och kulturkontoret om vårt bygg- och rivningslov vilket sölade ned beslutsprocessen. Detta informades vi ej om. 2. Vår bygglovshandläggare ritade alternativa hus som bröt mot detaljplanen 3. En del på kommunen vill inte fatta beslut och väljer då att bokstavligen gömma sig för våra husförsäljare 4. Herr Håkan och jag är säkra på att de mest fikar på Stadshuset.

Förra veckan gjorde vi dock en början till en tillverkningsorder och vi ska skriva kontrakt på måndag med vår rivningsfirma. Jag hoppas att rivningen sker nu i april och vi har så mycket klart som möjligt innan jag börjar jobba heltid 1:a maj. Nu har äventyret börjat på riktigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar