17 feb. 2010

Smått & gott

Det händer mycket men ändå lite. Stadsbyggnadskontoret har inte hört av sig alls om vårt bygglov. Däremot vet vi att kommunen har varit och mätt på tomten. Vår husförsäljare har redan fått en nybyggnationskarta. Det är dock bygglovet som är det stora, vi vill ha det nu!

I går tisdag var vi ute på tomten med vår urtrevliga rivare. Jag tror att herr Håkan och jag fick en verklighetschock när rivaren påpekade att de kunde knocka ned huset om 3 veckor. HJÄLP! Det är ju snart. Vi gick igenom lite mer i detalj rivningen. Herr Håkan vill göra vissa saker själv och det kommer bli följande saker vi ska ta hand om:

Fönster
Dörrar
Element

Det som kostar vid en rivning är inte egentliga mantimmarna utan tippavgifterna som är hutlösa, men som privatpersoner kan herr Håkan och jag dumpa hur mycket vi vill.

Mötet med rivaren fick oss att sätta igång med att kolla upp hur vi stänger av el och vatten. Jag ringde även till vår bergvärmeborrare och tackade ja till den offert vi hade fått. Det känns jättebra att alla entreprenörer (riv- och grund, bergvärme, husbyggare) känner varandra och har arbetat tillsammans tidigare. Det underlättar säkerligen samarbetet.

Men cirka tre veckor till rivning.. hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar